Participació en la vida associativa i sense ànim de lucre en diferents àmbits de la societat: esports, lleure i educació; i amb la col·laboració amb altres persones.

Associacionisme

Agustí Castillo FIEP Catalunya

FIEP Catalunya (Associació de la Federació Internacional d’Educació Física a Catalunya)

 

Entro a formar part de FIEP Catalunya l’any 2016 com a membre i a partir del 2017 com a delegat nacional i president. L’entitat té per objectiu promoure, l’Activitat Física, l’Esport, l’Educació Física i les Arts Escèniques a través de la generació de sinèrgies amb persones individuals, organitzacions i institucions en l’àmbit geogràfic de Catalunya i en col·laboració amb altres realitats d’ Europa i a nivell internacional. A més vol desenvolupar una acció global de transformació social amb la implementació d’un recull de millores a partir d’una nova concepció de la intervenció educativa centrada en l’educació física, l’activitat física i l’esport. Entre els projectes desenvolupats des de l’inici de la meva gestió destaquen el FIEP New Leaders Catalunya (homòleg del projecte europeu amb el mateix nom) per promoure la investigació en Educació Física de joves llicenciats/des i “Mou el dit! No esperis que ho facin per tu”, amb l’interès de difondre l’Educació Física de Qualitat entre el professorat de l’Educació Física amb la generació i recopilació d’Unitats Didàctiques per a la Transformació Social. A més l’any 2019 vaig tenir la oportunitat de formar part de l’equip organitzador d’un congrés internacional d’Educació Física el 30th FIEP World Congress a la ciutat de Barcelona.

Federació Catalana de Tamborí

 

Entro a formar de la federació com a membre fundador de la mateixa l’any 2009 i em responsabilitzo de la redacció del pla de creació i planificació de la federació. A partir del 2010 desenvolupo les funcions de vicepresident formant tàndem amb en Jordi Moncusí com a president. Fins el 2014 em responsabilitzo de la planificació i desenvolupament de projectes de la federació a més de formar part del comitè executiu de la FIBaT (Féderation Internationale de Balle au Tambourin) amb l’encàrrec de promocionar el Tamborí al Regne Unit en col·laboració amb l’Scottish Tambourelli i la Tambour England Association. Entre les activitats rellevants organitzades destaquen diverses edicions del Torneig Internacional de Tambeach Catalunya, la 21a Coppa Europa Tamburello Indoor a Barcelona el 2014 i la col·laboració en l’organització del 2nd World Tamburello Championship l’any 2017 celebrat a les Vilanova i la Geltrú i Vilafranca del Penedès, a petició de la nova junta de la federació.   

 

 

Agustí Castillo Federació Catalana de Tamborí
Agustí Castillo Tamcam

Tambour Cambridge

 

Durant la meva etapa a Anglaterra i amb la responsabilitat de promoure el tamborí al Regne Unit, fundo el club Tambour Cambridge que participa en diverses competicions internacionals com la Copa d’Europa Indoor a Pignan el 2013 i a Barcelona l’any 2014, amb un equip format per jugadors de diversos països i de perfil universitari i educatiu. Durant 4 anys l’equip lluitarà per ser el millor representant anglès davant d’altres equips com Oxford i Uxbridge. Malauradament després del meu retorn a Catalunya i de la manca de suport i decisió de la Tambour England Association, l’equip inicia un declivi en perdre la final anglesa i no poder-se classificar per la copa d’Europa de 2015, que el portarà a la seva desaparició el 2016.

Associació Juvenil Rivo Birlarum

 

L’Associació Juvenil Rivo Birlarum és una entitat sense ànim de lucre que treballa per promoure la integració dels joves en les activitats lúdiques i culturals de Sant Pere de Riudebitlles. El motiu va venir donat per la manca d’una associació pròpiament juvenil que permetés canalitzar les inquietuds dels joves des dels joves, sense intermediaris. L’Associació treballa per arribar als seus objectius i aquests s’aconsegueixen mitjançant tot el seguit d’activitats que promou.
Des de la seva creació l’any 2001, l’associació ha dut a terme diferents actes i activitats que han servit per fer augmentar la participació dels joves en el poble. Ha organitzat i participat en jocs de pistes, acampades, cursos, excursions, casal d’estiu, el grup de la mulassa “Secallona”, el Bestiari de Corral, l’Arrencaceps; ha col•laborat en l’organització de concerts, activitats esportives, viatges i el Correllengua. Sempre que ha pogut ha intentat treballar conjuntament amb diferents entitats i administracions per a poder fer-ho fer possible. Soci fundador de l’associació juvenil l’any 2001, vaig desenvolupar diverses responsabilitats com a secretari, responsable d’activitats d’estiu i coordinador.
Agustí Castillo Rivo Birlarum
Agustí Castillo Tamcam

Moviment Infantil de Vilafranca

 

El Moviment Infantil de Vilafranca, va ser la meva porta d’entrada al món del lleure educatiu i vaig estar durant dos cursos escolars desenvolupant funcions de monitor. El MIV és una entitat educativa que proposa una formació laica i progressista als infants i als joves. Al MIV vaig entendre que educar en el temps lliure és educar els infants durant aquest temps amb objectius relacionats amb l’oci o aliens a aquest i que és també dirigir l’educació per tal que la persona visqui el seu temps lliure de la manera més satisfactòria possible i sent-ne el seu protagonista actiu. A més vaig tenir la oportunitat de relacionar-me amb una tasca educativa compromesa i solidària, concretada en la participació activa i transformadora projectada a la resta de la societat: barri, poble, país i el món.