Participació en experiències internacionals en col·laboració amb altres entitats, organismes i individuals.

Experiències internacionals

Agustí Castillo FIEP

FIEP New Leaders 

 

Aquest és un programa de la FIEP (Fédération Internationale d’Éducation Physique) per tal de promoure la recerca arreu d’Europa i del món. Aquest programa ha generat diverses edicions i compta amb diversos membres integrants de diferents països europeus. El principal objectiu del projecte és el suport de desenvolupament de carreres d’investigació a estudiants europeus adscrits al programa. En l’actualitat estic desenvolupant les funcions de Vicepresident de FIEP New Leaders Europe de la mà de la presidenta Grabriel Luptakova Olosova. Vaig iniciar el contacte amb el programa a través de la publicació del poster EFQ a Catalunya, promesa i realitat: una perspectiva regional europea. L’objectiu principal del projecte era l’estudi de la implementació i grau de coneixement de l’EFQ a les escoles catalanes, seguint els principis teòrics establerts per les institucions. Un altre dels motius de l’estudi era promoure una revisió de l’acció educativa de l’EF entre els professors i les institucions educatives. Gràcies al programa he tingut la oportunitat de participar en congressos i taules de treball a diversos països (Marroc, Bòsnia i Herzegovina, Turquia i Luxemburg).

Erasmus + Sport

 

Com a part de la meva col·laboració amb el COPLEFC (Col·legi de professionals de l’Activitat Física i l’Esport de Catalunya), vaig tenir la oportunitat de participar de les sessions de l’Erasmus + a Brussel·les, conjuntament amb membres de la Secretaria General de l’Esport i l’Activitat Física i el Consell Català de l’Esport, a més de companyes de diferents clubs esportius i federacions esportives catalanes. En el transcurs del projecte es va treballar al possibilitat d’iniciar un projecte transfonterer amb Itàlia i altres països de la UE, per desevenvolupar unes jornades d’aproximació de l’esport del SUP Surf amb alumnat amb autisme. 

 

 

Agustí Castillo Erasmus +
Agustí Castillo Cañiz Dalton Project

Dalton Project (Daltonwerkwijze)

 

El Dalton Project vols ser una nova aproximació a la realitat educativa implantada i desenvolupada a Holanda i que te com a principal objectiu la promoció de l’autonomia dels alumnes i la seva capacitat de crear noves oportunitats educatives generades des de la seves motivacions principals. La idea original parteix de la nord-americana Helen Parkhurst, que va idear una manera d’ensenyar que tenia més en compte les diferències entre els estudiants. Està basada en 5 principis fonamentals com són la responsabilitat, la cooperació, l’eficàcia, l’autonomia i la reflexió. Una de les novetats de la iniciativa és permetre als alumnes que ocupin el seu temps a l’escola en períodes determinats amb llibertat d’interessos i supervisats per un professor proper a aquesta inquietud. Vaig entrar en contacte amb aquesta metodologia de treball durant la meva estada a l’institut Maurick (Vught, Holland), el 2016 prenen part de sessions d’EF i Geografia i sent format en aquesta nova filosofia educativa.

Atlas of European Values

 

El programa Atlas of European Values basa la seva realitat en un seguit d’intervencions educatives a les escoles de secundària per tal de promoure i millorar els valors ciutadans en relació amb Europa. La iniciativa es desenvolupa cada any i compta amb la participació d’instituts d’arreu d’Europa. El principal objectiu és la promoció del coneixement i la visió entre l’alumnat relacionada amb tres tòpics: Identitat Europea, Europa i Democràcia i Valors Europeus. Les intervencions educatives relacionades amb el programa de Geografia ajuda els professors a adaptar les intervencions transversals entre les diferents matèries i te el suport de la organització International Education  i el programa Comenius de la Unió Europea per a l’educació. Durant el transcurs del curs 2014-2015 vaig tenir la oportunitat de formar part d’aquest projecte, duent a terme intervencions educatives a diferents instituts i escoles europees, promovent els valors socials i la ciutadania europea.

 

Agustí Castillo atlasofeuropeanvalues
Agustí Castillo FIBaT

Féderation Internationale de Balle au Tambourin

 

Entre els anys 2009 i 2014 vaig formar part del Comitè Directiu de la FIBaT conjuntament amb membres d’altres països (Alemanya, Itàlia, França, Escòcia, Anglaterra, Hongria…), com a secretari general adjunt. Entre les meves tasques destacava el suport a la gestió interna de la organització, el suport a la organització d’esdeveniments esportius tals com copes d’Europa i torneigs internacionals. Una de les meves accions principals va ser la de fer créixer el tamborí al Regne Unit amb accions directes amb la Scottish Tambourelli i la Tambour English Association, de la mà de Malcom Heyes i Oliver Tringham, respectivament. D’aquest accions es va derivar la fundació del club Tambour Cambridge (TamCam) i la organització de competició esportiva de Tamborí a Anglaterra. Aquesta experiència em va permetre endinsar-me en el món de les organitzacions internacionals i atendre a esdeveniments i reunions en diversos països.