En diferents projectes desenvolupats per altres entitats i individuals amb la voluntat d’aportar una peça més del puzzle.

Col·laboracions en projectes

Jornades de cohesió de grup i motivació (CATskills)

 

Catskills és el campionat de Catalunya de formació professional on els alumnes d’ensenyaments professionals d’arreu del territori català competeixen en 38 oficis (skills) relacionats amb els estudis que estan cursant. El Catskills està finançat pel Ministeri d’Educació i Formació Professional, i cofinançat pel Fons Social Europeu. Dins de les jornades de preparació per la competició, he organitzat durant tres edicions (2015, 2017, 2019 i 2021) dos caps de setmana de preparació específica en la que els i les participants desenvolupen eines per millorar la cohesió de grup i la motivació. En cada una de les jornades de preparació els i les aspirants treballen aspectes concrets per tal de millorar la sves aptituds de cara a la competició.

COPLEFC (Col·legi de professionals de l’Activitat Física i de l’Esport de Catalunya)

 

Col·legiat des del 2005, la meva relació amb el COPLEFC s’intensifica a partir del 2016 any en el qual i després del canvi de junta, entro a formar part de la comissió d’educació del col·legi. Aquesta comissió està formada per altres 8 professionals del món de l’Educació Física i té com a principals  objectius:

– Actuar com a òrgan consultiu i assessor dels òrgans de govern i dels col·legiats.
– Promoure i coordinar les activitats relacionades amb la seva especialitat, amb acord previ amb la Comissió Directiva.
– Informar els col·legiats, promoure el debat i responsabilitzar-se de la difusió interna i externa corresponent.
– Proposar i emetre informes i estudis especialitzats.
– Conèixer, aglutinar i promoure les relacions del sector del col·lectiu corresponent.

 

Agustí Castillo COPLEFC
Agustí Castillo creix amb dansa

Creix amb Dansa

 

Creix amb Dansa és un projecte d’educació integral en espai de vacances que pretén apropar la dansa a infants i joves amb edats compreses entre els 8 i els 16 anys. Es realitzen tallers creatius de dansa a la natura, acrobàcia, dinàmiques esportives i iniciatives properes als principis educatius de la cooperació. L’alumnat aprèn a conviure i a respectar el medi natural a través del moviment. Tot aquest treball es veu reflectit finalment en una mostra de dansa que es presenta a familiars, amics així com el públic en general. Aquest projecte està desenvolupat per professionals de la dansa com Nàdia PesarradonaAnna Fontanet i Mireia Piñol.  Col·laboro activament amb el desenvolupament del projecte educatiu, el desenvolupament de les activitats de lleure cooperatiu i les dinàmiques “teambuilding” que es generen durant el projecte.

Supercoop Manresa

 

Fruit de la meva convicció per les iniciatives cooperatives, recentment m’he unit a la iniciativa Supercoop Manresa amb un gruix de persones voluntàries que ha trobat necessària l’obertura d’un Supermercat Cooperatiu a Manresa. Tal i com s’exposa a la seva pàgina web, creiem que junts tenim molta força, i que amb la nostra compra quotidiana podem transformar el nostre entorn, creant vincles econòmics més justos i respectuosos amb el medi ambient. La cooperativa es regeix per valors com ara la participació dels seus integrants, la sobirania alimentària, els productes de proximitat i ecològics, la sostenibilitat i el territori, alimentació accessible i en base a l’economia social i solidària. 

 

Agustí Castillo Super Coop
Agustí Castillo Dinamiks

BTTEA (Dinamiks educació, lleure i esport)

 

BTTEA va ser un projecte engegat per Dinamiks que pretén obrir les portes del ciclisme a alumnat amb autisme i altres condicions en format extra-escolar. A banda del ciclisme que fou l’esport inicial d’aquest projecte, s’hi sumaren  altres dinàmiques com el bàsquet i el pàdel. Fruit de l’experiència amb el treball amb espais d’inclusió, Inncredu participà d’aquest projecte amb l’elaboració de pautes d’intervenció, eines comunicatives i amb la voluntat de crear material formatiu per tal de difondre aquesta iniciativa entre els professionals de l’Educació Física i altres àmbits escolars. Fruit d’aquesta col·laboració sorgeixen iniciatives com el projecte d’intervenció “Biking? Let’s Make it Happen!”: Cycling intervention to enhance motor skills, social interaction and inclusion of pupils with Autism and other special needs.

 

Proyecto E

 

Grup de professors d’Educació Física i recent llicenciats que busquen oferir noves maneres de plantejar l’assignatura en els diversos espais en els que aquesta es desenvolupa. Un dels principals objectius és la promoció de l’aprenentatge social i emocional, el desenvolupament de pautes properes a la neurociència i l’establiment de principis d’Educació Física de Qualitat a l’hora de plantejar el programa educatiu de la matèria. Finalment hi ha una voluntat unitària de presentar l’Educació Física com una eina transversal dins del grup de matèria educatives. Vaig unir-me a la iniciativa el Gener del 2015 per tal de nodrir-me de noves maneres d’entendre l’Educació Física des d’un punt de vista més ampli i aportar el meu granet de sorra en aquesta fita. 

Agustí Castillo Proyecto E